jueves, 10 de abril de 2014

Presentación del libro "Raval: un món de cultura"

POR FIN!!! Después de un arduo y gratificante trabajo,  el libro "Raval: un món de cultura" podrá ver la luz:


La presentación del libro se llevará a cabo en la librería La Central (carrer d'elisabets, 6 Barcelona). 
Os esperamos el martes 15 de abril 2014 a las 19:00h.

Para ver algunas imágenes del libro, clica AQUÍ


Reseña del libro por parte de la fundación Raval Cultural

El ninotaire Lluïsot presenta el Quadern de Viatge del Raval: “Un món de cultura”

El ninotaire Lluïsot, acompanyat de la regidora del districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, presentarà dimarts que ve, 15 d’abril, el Quadern de viatge del Raval. Serà a les 19 hores, a la Llibreria La Central del Raval.
Sota el títol “Un món de cultura”, Lluïsot ha volgut plasmar a través del dibuix la història del Raval, el patrimoni, els llocs emblemàtics i la idiosincràsia que li han donat un caràcter únic. Amb la seva ploma, sobretot, reflecteix el procés de transformació de l’antic barri xino fins a convertir-se, avui en dia, en centre cultural de referència. De fet, en paraules del mateix Lluïsot, “El Raval és un món en si mateix. És el barri més cosmopolita del món”. Ha intentat dibuixar l’essència d’un barri multicultural amb museus, mesquites, claustres romànics, universitats, galeries, cellers, bars centenaris, teatres, actors, cabarets, pidolaires, biblioteques, emigrants de tots colors, noctàmbuls, culturetes, trilers, etc. La guia recull el Gat de Botero, l’obra de Gaudí, la de Chillida, el mural de Haring, la moderna barbacoa japonesa Karlota Akaneya, el Bar Marsella, la Granja Viader, el Museu Marítim, la Filmoteca, el CCCB, el MACBA... En aquest sentit, Lluïsot admet que “dibuixar tot el barri és impossible” i que “ningú s’enfadi, si no surt”.
Després de la presentació del llibre, promogut pel Raval Cultural en col·laboració de l’editorial Zahorí de Ideas, el propi autor signarà exemplars a tots els assistents que ho desitgin. El llibre, amb una tirada inicial de 2.000 exemplars, es podrà adquirir a les principals llibreries del barri i de Barcelona. Paral·lelament, durant la diada de Sant Jordi, 23 d’abril, el mateix autor tornarà a signar exemplars en la paradeta que el Raval Cultural tindrà a la Rambla del Raval (entre les 18 i les 19 hores), on compartirà espai amb una exposició on es podrà veure tot el procés d’elaboració del llibre amb còpies dels originals. Tot seguit, durà a terme un taller de dibuix (sketch-crawl) pel barri amb tots aquells que s’hi vulguin inscriure.
L’edició del Quadern de viatge del Raval l’ha impulsada el Raval Cultural i suposa el 15è volum de la col·lecció Carnet de Voyage, que edita l’Ajuntament de Barcelona. En aquest cas, tindrà una tirada de 2.000 exemplars i, com la resta de volums, es pot trobar a la Sala Ciutat (C/Ciutat nº4) i en les principals llibreries de Barcelona com la Casa del Llibre, FNAC, el Corte Inglés, Laie o La Central, a més de a la llibreria de la Diputació de Barcelona (a la confluència de Rambla Catalunya amb Avinguda Diagonal). Lluïsot ha guanyat el Premi Lazarillo (2010), el Premi Còmic Cavall Fort (2008), el Premi Serra d’Or al millor llibre il·lustrat per Contes terrorífics de fantasmes (2003) i el Bologna Ragazzi Award en la categoria de no-ficció (2002).

No hay comentarios:

Publicar un comentario